Uutiset

Ajankohtaista 17.03.2020

Varautumisemme koronavirukseen

Visma suhtautuu koronavirukseen erittäin vakavasti. Teemme yrityksenä kaikkemme suojataksemme asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja työntekijöitämme. Seuraamme tiiviisti tapahtumien kulkua ja noudatamme viranomaisten suosituksia.

Olemme ryhtyneet toimenpiteisiin ja päivittäneet sisäistä ohjeistusta tartunnan leviämisen minimoimiseksi niin pitkälle kuin mahdollista. Haluamme omalta osaltamme kantaa yhteiskunnallista vastuuta. Teemme voitavamme tämän yhteisen haasteen edessä.

Esimerkkejä toimintaohjeistamme henkilöstölle

  • Kaikkia etätyöhön kykeneviä pyydetään työskentelemään kotoa käsin. Myös asiakastapaamiset pyritään hoitamaan ensisijaisesti virtuaalisesti.
  • Lähtökohtaisesti työmatkustaminen on kiellettyä, myös kotimaassa. Sen sijaan virtuaalisia kokouksia tulisi käyttää niin usein kuin mahdollista.
  • Tarpeetonta vapaa-ajanmatkustusta pyydetään välttämään.
  • Sisäiset tapahtumat ja suuret kokoukset siirretään myöhempään ajankohtaan tai korvataan virtuaalisilla kokouksilla.
  • Työntekijöitä, jotka ovat palanneet matkalta tai jotka ovat olleet yhteydessä jonkun kanssa, jolla on todettu olevan koronavirusinfektio pidetään karanteenissa seuraavan 14 päivän ajan oireista riippumatta.


Lisäksi huolehdimme erityisen tarkasti sisäisestä viestinnästä ja tiedotamme parhaat käytännöt tartunnan leviämisen estämiseksi.

Tartunnan leviämisen estäminen yhteiskunnassa on kaikkien meidän tehtävä. Pyydämme ymmärtäväistä suhtautumista tilanteeseen ja suosimaan etäkokousvaihtoehtoja työntekijöidemme kanssa.

Vismalla on ohjeet, prosessit, jatkuvuussuunnitelmat ja tiimit käsittelemään mahdollisia poikkeustilanteita riippumatta niiden luonteesta. Varautumalla huolellisesti ennakkoon Visma pyrkii varmistamaan häiriöttömän palvelutuotannon ja sopimusvelvoitteiden täyttämisen myös poikkeustilanteessa.