Yksityisyyden­suoja - Tietosuoja­seloste

Visman tietosuojaseloste auttaa sinua ymmärtämään, mitä henkilötietoja keräämme ja miksi keräämme niitä sekä kuinka käsittelemme, suojaamme, säilytämme, viemme ja poistamme henkilötietojasi.

Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla voi tunnistaa sinut henkilönä. Henkilötietoja ovat esimerkiksi sähköpostiosoite, katuosoite ja puhelinnumero.

 

MITÄ HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME


Visma käsittelee sinua koskevia henkilötietotyyppejä:

  • Henkilökohtaiset perustiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja väestötiedot
  • Käyttäjä- ja verkkoliikennetiedot, kuten kirjautumistunnus, käyttäjänimi ja IP-osoite
  • Taloudelliset tiedot, kuten laskuihin liittyvät tiedot
  • Lataamasi tai toimittamasi sisältö, kuten valokuvat, kommentit, artikkelit ja videot
  • Tilastot, jotka näyttävät kuinka käyttäjät käyttävät tarjoamiamme palveluja ja sisältöä
  • Työhakemusten kautta tarjottavat tiedot


Kohdassa ”Miksi käsittelemme henkilötietoja” mainittuja tarkoituksia varten Visma ei käsittele sinua koskevia arkaluonteisia henkilötietoja.

 

KUINKA HENKILÖTIETOJA KERÄTÄÄN


Yleensä Visma kerää henkilötietoja suoraan sinulta tai muilta asiakkaaseemme yhteydessä olevilta henkilöiltä. Jos asiakas työskentelee Visman tuotteiden tai palveluiden ostamiseksi Visma-kumppaniyrityksen kautta, voimme kerätä tietoja sinusta kumppaniyritykseltä.

Käytämme myös evästeitä ja muita seurantatekniikoita, kun käytät Visma-verkkosivustoja ja olet vuorovaikutuksessa kanssamme sähköpostitse, optimoidaksemme kokemuksesi Vismasta, tuotteistamme ja sivustoistamme.

Katso lisätietoja evästekäytännöstämme.

Joissakin tapauksissa voimme kerätä tietoja sinusta myös muista lähteistä. Nämä lähteet voivat olla kolmansien osapuolten tietojen kerääjiä, Visman markkinointikumppaneita, julkisia lähteitä tai kolmansien osapuolten sosiaalisia verkostoja.

 

MIKSI KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJA


Tätä Visman yksityisyydensuojaa sovelletaan, kun Visma ja sen tytäryhtiöt (Visma) käsittelevät henkilötietojasi eri tarkoituksiin, kun olet tekemisissä kanssamme, kuten:

Ostot ja toimitukset

  • Helpotetaan asiakkaiden tilauksia, sopimuksia ja maksuja
  • Tarjotaan suoraan sinulle palveluja, kuten e-oppiminen, verkkoseminaarit ja raportit jne.
  • Tarjotaan asiakkaille pyydettyjä tuotteita ja palveluja
  • Luodaan ja toimitetaan käyttäjätilejä palveluiden käyttäjille

Tuki ja palvelun parantaminen

  • Tuotteiden, palveluiden ja Visma-sivustojen laatua, toiminnallisuutta ja käyttökokemusta koskeva kehittäminen ja parantaminen
  • Tuotteidemme ja palvelujemme asiakastuki
  • Käyttäjäyhteisö ja koulutukset sekä käyttäjien ja Visman välinen vuorovaikutus

Tietoturva

  • Tunnistetaan, lievennetään ja ehkäistään turvallisuusuhkia ja väärinkäytöksiä sekä suoritetaan ylläpito- ja virheenkorjaustoimenpiteitä

Markkinointi

  • Markkinointiasetusten ja sisällön hallinta ja lähettäminen
  • Luodaan profiileja relevanttien tuotteiden ja palveluiden mainostamiseksi (profilointi)

Rekrytointi

  • Rekrytointiprosessien ja -hakemusten hallinta ja käsittely
  • Kandidaatteihin liittyvän dokumentaation analysointi, haastattelujen tekeminen ja referenssien kontaktointi


Tietoja siitä, kuinka henkilötietoja käsitellään yhdessä monista palveluistamme, on esitetty kyseisen palvelun vastaavassa tietojenkäsittelysopimuksessa. Visma toimii tällaisissa tapauksissa tietojenkäsittelijänä ja käsittelee tietoja Asiakkaan lukuun ja ohjeiden mukaisesti. Lisätietoja tästä saat ottamalla yhteyttä kyseisen palvelun asiakastukeen.

 

OIKEUSPERUSTA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYLLE


Käsittelemme tietoja useiden oikeudellisten perusteiden perusteella.

Sopimus kanssasi

Käsittelemme henkilötietojasi oikeudellisen sitovan sopimuksen perusteella kanssasi. Tämä tapahtuu yleensä, kun haet työtä Vismassa. Henkilötietojesi, kuten ansioluettelon, hakemuksen ja viitteiden, käsittely on välttämätöntä, jotta Visma pystyy käsittelemään työnhakijoiden pyyntöjä ennen sopimuksen tekemistä.

Suostumuksesi

Visma saattaa käsitellä henkilötietojasi suostumuksen perusteella. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksesi.

Oikeutettu etu

Vismalla on oikeutettu etu, kun käsittelemme tietojasi tietoturva-, tuki- ja parannustarkoituksiin tai kun olet asiakasyhteyshenkilö/johtaja nykyisille ja potentiaalisille asiakkaillemme. Henkilötietojasi käsitellään liiketoiminnan näkökulmasta tavalla, jonka uskomme olevan ristiriidassa yksityisyyttäsi koskevien oikeuksien tai vapauksien kanssa.

Lisäksi Visma käsittelee tietoja oikeutetun edun perusteella, jos ilmoittaudut verkkoseminaariin, lataat raportteja tai muuta sisältöä verkkosivuiltamme ja käytät Visma-yhteisöjämme. Oikeutettu etu on tarjota sinulle oikeaa sisältöä, pitää verkkoseminaareja, markkinoida ja hallinnoida pyyntösi. Mene kohtaan “Markkinointi” saadaksesi lisätietoa siitä, kuinka Visma käsittelee tietojasi markkinointitarkoituksiin oikeutetun edun perusteella sekä näihin liittyvistä oikeuksistasi.

 

KUINKA HENKILÖTIETOJASI JAETAAN


Visma-konsernin sisällä


Koska Visma koostuu monista eri tytäryhtiöistä, on meille tärkeää, että tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen kokonaiskokemuksen. Yleiskuvan ja oivalluksen ylläpitämiseksi Visma voi jakaa henkilötietojasi Visma-konserniin kuuluvien yritysten kesken.

Visma-konsernin ulkopuolelle


Visma voi myös jakaa henkilötietojasi ulkopuolisille kolmansille osapuolille seuraavissa tilanteissa:

Visman käyttäjäyhteisöt

Jos kirjoitat viestin, kommentoit tai teet vastaavaa Visman käyttäjäyhteisöihin tai muihin Visma-sivustojen foorumeihin, kuka tahansa, jolla on pääsy tällaisiin foorumeihin, voi lukea ja käyttää näitä tietoja. Visma ei ole vastuussa mistään tällaisilla foorumeilla tai Visma-sivustoilla lähettämistäsi tiedoista.

Liikekumppanit

Visma voi jakaa henkilötietojasi kumppaneidensa kanssa, jos se on laillista liiketoiminnan näkökulmasta ja sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaista.

Viranomaiset

Poliisi ja muut viranomaiset voivat pyytää pääsyä henkilötietoihin Vismalta. Näissä tapauksissa Visma luovuttaa tiedot vain, jos siihen on lainsäädännöllinen velvoite, oikeuden määräys tai vastaava pakottava velvollisuus.

 

MILLOIN KÄYTÄMME TIETOJENKÄSITTELIJÖITÄ?


Visma käyttää henkilötietojen käsittelyssä tietojenkäsittelijöitä. Nämä tietojenkäsittelijät ovat tyypillisesti pilvipalvelujen tai muiden IT-palvelujen toimittajia.

Tietojenkäsittelijät käytettäessä Visma tekee tietojenkäsittelysopimuksen yksityisyyden suojaamiseksi. Jos tietojenkäsittelijät sijaitsevat EU:n/ETA:n ulkopuolella, Visma varmistaa lailliset perusteet tällaisille kansainvälisille siirroille puolestasi käyttämällä EU-mallilausekkeita tai vastaavaa kulloinkin laillista siirtomekanismia.

Jos haluat lisätietoja Visma-palvelun tarjoamiseen käytetyistä tietojenkäsittelijöistä, vieraile Visma Trust Centre -sivustollamme.

Voit aina pyytää yleiskatsauksen ja tarkempia tietoja Visman käyttämistä tietojenkäsittelijöistä. Katso viimeisestä osiosta, miten ottaa yhteyttä Vismaan tässä asiassa.

 

KUINKA KAUAN TIETOJASI SÄILYTETÄÄN


Visma tallentaa henkilötietojasi vain niin kauan kuin sopimusvelvoitteidemme täyttäminen edellyttää. Kun henkilötietojasi käsitellään muulla laillisella perusteella, kuten oikeutetun edun mukaisesti, tietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi.

Siksi henkilötietoihin voidaan soveltaa erilaisia säilytyskäytäntöjä tietojen tyypin ja tarkoituksen perusteella. Tässä on joitain esimerkkejä:

Rekrytoitaessa Visma poistaa henkilökohtaiset tietosi, kuten ansioluettelon, hakemuksen ja muut asiakirjat, kun rekrytointiprosessi on päättynyt, yleensä enintään 6 kuukautta hakemuksen jättämisen määräajasta, ellei kanssasi ole toisin sovittu.

Toinen esimerkki on markkinointitarkoituksiin tallennetut yhteystiedot, mukaan lukien liidit tai mahdolliset asiakkaat. Tällaiset henkilötiedot poistetaan viimeistään 24 kuukauden kuluttua viimeisestä rekisteröidystä toiminnasta.

Lisätietoja poistamisesta saat ottamalla yhteyttä Vismaan (katso yhteystiedot viimeisestä osiosta).

 

MITKÄ OVAT OIKEUTESI


Perusoikeudet


Sinulla on oikeus pyytää yleiskatsaus käsittelemistäsi henkilötiedoista ja sinulla voi olla oikeus tietojen siirrettävyyteen. Sinulla on myös oikeus pyytää Vismaa korjaamaan henkilötietojesi epätarkkuudet. Jos sinulla on Visma-tili Visma-sivustolle, se voidaan yleensä tehdä soveltuvien Visma-sivustojen tai -palvelujen asianmukaisten "tilisi"- tai "profiilisi"-osioiden kautta.

Lisäksi sinulla on oikeus pyytää henkilötietojen poistamista ja rajoittaa tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tämän tietosuojaselosteen tai muiden palvelukohtaisten ehtojen mukaisesti.

Käytä tietopyyntöihin sähköpostiosoitetta privacy@visma.com ja lähetä pyynnöt kuten tässä tietosuojaselosteessa mainitaan tai tietylle Visma-yhtiölle alla kuvatulla tavalla.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille henkilötietojesi käsittelystä.

 

MARKKINOINTI JA PROFILOINTI


Oikeutettu etu

Kun olet vuorovaikutuksessa Visman kanssa esimerkiksi vierailemalla Visman verkkosivuilla, lataamalla sisältöä, osallistumalla verkkoseminaareihin ja osana Visman palveluita, Visma käsittelee henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella. Yksi oikeutetun edun käyttötarkoituksista on tietojen käsittely suoramarkkinointitarkoituksiin.

Visma käsittelee henkilötietojasi tarjotakseen sinulle tarkoituksenmukaisen sisällön suoramarkkinoinnin kautta sosiaalisen median alustoilla, sähköpostitse, verkkosivuilla tai Visma-palvelussa mieltymystesi perusteella. Käsiteltävät henkilötiedot ovat koottuja tietoja sinusta, kuten IP-osoite, kiinnostuksen kohteet (missä olet napsauttanut jne.), käyttäjänimi ja laite. Tämä tapahtuu evästeiden kaltaisilla tekniikoilla, ja sitä kutsutaan profiloinniksi. Visma voi myös yhdistellä näitä tietoja muihin tietoihin, joita meillä on asiakassuhteemme perusteella yritykseesi.

Profiloinnin tarkoituksena on tuottaa kustomoitua markkinointia, parantaa käyttökokemustasi palveluissamme ja verkkosivuillamme sekä tarjota palveluja, jotka vastaavat asiakkaidemme mieltymyksiä. Visman palveluja käytetään pääsääntöisesti osana työn tekemiseen liittyviä toimintoja, eikä palvelujemme käytön ole tarkoitettu kertovan mitään yksityisestä elämästäsi. Arkaluonteisia henkilötietoja ei käsitellä. Henkilötietojasi käsitellään siten liiketoiminnallisesta näkökulmasta tavalla, joka käsityksemme mukaan ei vaaranna oikeuksiasi ja vapauksiasi yksityisenä henkilönä.

Visma käyttää sähköpostia välineenä markkinointikommunikaatioon suostumuksesi perusteella niissä tapauksissa, joissa kansallinen markkinointilainsäädäntö edellyttää suostumusta sähköpostimarkkinointiin. Jos olet antanut suostumuksesi, sinulla on aina mahdollisuus kieltäytyä alla kuvatulla tavalla tai muissakin tilanteissa kun saat sähköpostin, joka sisältää markkinointia.

Oikeus kieltäytyä markkinointiviestinnästä

Sinulla on oikeus kieltäytyä markkinointiviestinnän vastaanottamisesta sekä profiloinnin kohdistamisesta Vismalta, ja voit tehdä sen jollain seuraavista tavoista:

(a) noudattamalla opt-out-ohjeita markkinointiviestinnässä
(b) muuttamalla asetuksia asiaankuuluvan muokkaustilin osiossa, jos sinulla on tili Vismassa
(c) ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen privacy@visma.com

Sinulla on aina myös mahdollisuus valita evästeet yhdelle verkkosivulle evästebannerimme kautta.

Huomaa, että vaikka kieltäytyisitkin markkinointiviestinnän vastaanottamisesta, saatat silti saada Vismalta hallinnollisia viestejä, kuten tilausvahvistuksia ja ilmoituksia, joita tarvitaan tilisi tai Asiakkaille tarjottujen palveluiden hallintaan.

 

MUUTOKSET


Kehotamme sinua tarkistamaan lausunnon säännöllisesti. Jos teemme lausuntoomme merkittäviä muutoksia, jotka muuttavat olennaisesti tietosuojakäytäntöjämme, voimme ilmoittaa sinulle myös muilla tavoin, kuten lähettämällä sähköpostia tai lähettämällä ilmoituksen yritysverkkosivustollemme ja / tai sosiaalisen median sivuillemme ennen muutosten voimaantuloa.

Tietosuojaseloste tarkistetaan vähintään vuosittain, ja muutokset hyväksyy Visman tietosuojaneuvosto. Viimeksi päivitetty: 2021-09-01.

 

KUINKA OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ


Visma on eurooppalainen yritys, jolla on rajat ylittäviä oikeustahoja, liiketoimintaprosesseja, hallintorakenteita ja teknisiä järjestelmiä. Visma toimittaa ohjelmistoja ja palveluita yksityisille ja julkisille yrityksille Euroopassa. Visman pääkonttori sijaitsee Oslossa.

Kaikki tärkeimmät Visman yksityisyyttä koskevat päätökset tekee yritystasolla Visman tietosuojaneuvosto, jota valvoo ja johtaa tietosuojavastaava (DPO). Henkilötietojesi käsittelystä vastuussa oleva rekisterinpitäjä on

Visma-konserni ja sen tytäryhtiöt

Pääkonttori: Karenslyst allé 56, 0277 Oslo, Norja.

Puhelinnumero: +47 46 40 40 00

Arvostamme mielipidettäsi. Jos sinulla on kommentteja tai kysymyksiä tietosuojalausekkeestamme, yksityisyyden huolenaiheista tai yksityisyyden mahdollisesta loukkaamisesta, lähetä ne osoitteeseen privacy@visma.com tai suoraan paikalliselle Visma-yrityksellesi.

Käsittelemme pyyntösi tai valituksesi luottamuksellisesti. Edustajamme ottaa sinuun yhteyttä huolenaiheiden ratkaisemiseksi ja kartoitamme vaihtoehdot näiden ratkaisemiseksi. Pyrimme varmistamaan, että valitukset ratkaistaan oikea-aikaisesti ja asianmukaisesti.