Meistä

Visma Consulting on suomalainen nopeasti kasvava ohjelmistoratkaisuihin ja ICT konsultointiin keskittynyt asiantuntijayritys. Erityisosaamisaluettamme ovat sähköinen asiointi, dokumentin- ja asianhallinta, kollaboraatio- ja portaaliratkaisut sekä johdon ja ICT-alan konsultointi. Kuulumme Pohjoismaiseen Visma konserniin. Olemme erittäin vakavarainen yhtiö, mistä todistuksena on lukuisat erinomaista taloudellista tilaa kuvaavat sertifikaattimme.

Emoyhtiömme

Kuulumme Pohjoismaiseen Visma konserniin. Visma tehostaa yritysten toimintaa tarjoten ohjelmistoja, ulkoistuspalveluita, kaupankäyntiratkaisuja, vähittäiskaupan IT ratkaisuja sekä IT projekti- ja konsultointipalveluita. 340 000 asiakasta Pohjois- Euroopassa käyttää Visman tuotteita ja palveluita. Visma-konsernissa on yli 5 600 työntekijää ja vuonna 2013 sen liikevaihto oli 6 500 miljoonaa Norjan kruunua. Suomessa Vismalla on yli 900 henkilöä ja yli 50 000 asiakasta.

Lisää tietoa yrityksestä: www.visma.com

Yhteyshenkilömme

Petri Lillberg

Toimitusjohtaja, CEO

petri.lillberg@vismaconsulting.fi

040 577 7014

Jyrki Niekkamaa

Liiketoimintajohtaja, CTO

jyrki.niekkamaa@vismaconsulting.fi

040 507 6950

Mika Rahkolin

Liiketoimintajohtaja, CIO

mika.rahkolin@vismaconsulting.fi

040 555 2681

Karo Koskinen

Liiketoimintajohtaja, CAO

karo.koskinen@vismaconsulting.fi

0400 525 064

Tyytyväisiä asiakkaitamme

 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo

Lue asiakasprojekteistamme

Kauppalehden mediaopas

Kauppalehden Mediaopas-verkkopalvelun ja julkaisujärjestelmän uudistus
 

Kauppalehti on Suomen johtava talousmedia, joka uutisoi, ottaa kantaa ja analysoi talouden tapahtumia huomioiden nykyhetken, uutisten taustat ja tulevaisuuden näkökulman.
 

Kauppalehti tarvitsi nykyaikaisen ja joustavan portaalin, joka toimii mediamyynnin infosivustona Kauppalehteä, Kauppalehti Optiota sekä Kauppalehti.fi -sivustoa markkinointikanavana käyttäville tahoille.
 

Proactum toteutti Kauppalehden Mediaopas-verkkopalvelun ja julkaisujärjestelmän uudistuksen kokonaan avoimen lähdekoodin komponenteilla. Palvelu sisältää eri medioiden esittelyjä, mainospaikkojen hintatietoja sekä kampanjaesimerkkejä. Uusi toteutus perustuu avoimen lähdekoodin Liferay -ohjelmistoon, joka on helposti jatkokehitettävissä Kauppalehden tarpeiden mukaisesti. Liferay on globaalisti käytetty julkaisujärjestelmä ja portaaliympäristö, jolla on tuhansia käyttäjäorganisaatioita. Tämä takaa palvelun jatkokehityksen pitkälle tulevaisuuteen riippumatta yksittäisistä toimijoista tai resursseista.
 

"Halusimme toteuttaa uudistushankkeen avoimeen lähdekoodiin perustuen erityisesti siksi, että voimme varmistua mahdollisimman saumattomasta jatkokehityksestä. Proactum oli Suomen johtavana avoimen lähdekoodin asiantuntijana luonteva kumppani uudistuksen toteuttajaksi" sanoo Kauppalehden verkkokehityksen projektipäällikkö Antti Hurskainen.
 

Tutustu palveluun: media.kauppalehti.fi

TEM:n Yrityssuomi.fi portaali

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) vastaa Suomen yrittäjyyden ja innovaatiotoiminnan toimintaympäristöstä, työmarkkinoiden toimivuudesta ja työntekijöiden työllistymiskyvystä sekä alueiden kehittymisestä globaalissa taloudessa.
 

Työ- ja elinkeinoministeriön omistama yrityssuomi.fi-portaali on yksi kolmesta keskeisestä valtionhallinnon portaalista. PKT-säätiö aloitti yrityssuomi.fi-konseptin kehittämisen Yritys-Suomi- yhteisönä jo vuonna 2002 tavoitteena käyttäjille maksuton, julkiset yrityspalvelut yhteen kokoava portaali.
 

Toteutuksen arkkitehtuuri perustuu Proactum Enterprise Platform®- alustaan. Alusta pohjautuu avoimen lähdekoodin tuotteisiin ja on näin ollen otettavissa kustannustehokkaasti käyttöön muissakin organisaatioissa, joissa tarvitaan semanttista julkaisujärjestelmää ja yritystason sisällönhallinnan ratkaisua. Alustan päälle rakennettiin kattavat verkkopalvelut. Ratkaisulta vaadittiin edistyksellisiä semanttisia piirteitä, vaativia teknisiä ominaisuuksia sekä hyvää käytettävyyttä. Proactum on ollut koko hankkeen ajan mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa yrityssuomi.fi -portaalia ja sen palveluita ja se on palkittu mm. Laatukeskuksen 2009 myöntämällä Laatuinnovaatiopalkinnolla.
 

Käyttäjille maksuton Yritys-Suomi-verkkopalvelu kertoo, millaista apua yritys tai yrittäjä voi saada yrityksen perustamiseen, kasvattamiseen ja kehittämiseen. "Yhteistyö Proactumin kanssa on sujunut erittäin hyvin ja Yrityssuomi.fi on osoittautunut juuri niin joustavaksi ratkaisuksi kuin hankkeen alussa toivoimme" toteaa hankkeessa vahvana visionäärinä toiminut Jarmo Kovero Työ- ja elinkeinoministeriöstä. "Julkisten palveluiden rakentamisessa on erityisen tärkeää huomioida se, että valitut ratkaisut mukautuvat erilaisiin tarpeisiin ja ovat käytettävyydeltään korkeaa tasoa" jatkaa Kovero.
 

Tutustu palveluun: www.yrityssuomi.fi

HSL:n infonäytöt

Metrojen ja raitiovaunujen sähköisen matkustajainformaation ja mainosten digitaalinen jakelu
 

Helsingin seudun liikenne - kuntayhtymän (HSL) jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava ja Kirkkonummi. Kuntayhtymä vastaa jäsenkuntiensa joukkoliikenteen suunnittelusta, järjestämisestä ja matkustajainformaatiosta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta.
 

Helsingin raitiovanuilla ja metrolla tehdään keskimäärin yli 2,5 miljoonaa matkaa viikoittain. HSL tarvitsi julkaisujärjestelmän, joka mahdollistaa monipuolisen ja tehokkaasti kohdennetun matkustajainformaation, poikkeustiedotteiden ja mainosten välittämisen mm. liikkuviin raitio- ja metrovaunuihin sekä kiinteisiin näyttöihin, kuten pysäkeille.
 

Proactum toteutti asiakkaalle älykkään mainos- ja infonäyttöratkaisun, joka mahdollistaa helpon ja tehokkaan mainos- ja informaatioviestinnän näytöille ajasta ja paikasta riippumatta. Noin 800 näyttöruudulla julkaistaan päivittäin mittava määrä kanavalle räätälöityjä uutisia, mainoksia ja tiedotteita. Älykäs julkaisujärjestelmä sisältää mm. paikannustiedon käsittelyn, helppokäyttöisen hajautetun/keskitetyn sisällönhallinnan sekä monipuolisen valikoiman näyttölaitteita, joissa voi esittää kuvia, tekstiä, videota tai esimerkiksi Flash-sisältöjä. Pro Infotainment Centerin® avulla yritykset ja organisaatiot pystyvät merkittävästi tehostamaan niin asiakas- kuin henkilöstöviestintäänsä ja tarjota kanavan kautta joko infoa tai mainoksia tai molempia yhtä aikaa hallitusti.
 

Järjestelmään voidaan kytkeä eri tyyppisiä näyttölaitteita käyttötarkoituksen mukaan, kuten käyttöjärjestelmän sisältäviä Infotainment-näyttöjä, erilaisia monitoreita tai videotykkejä tai led-näyttöjä. Järjestelmä on tuotteistettu eri asiakastarpeiden mukaisesti: PIC Motion ™ julkisen liikenteen mainos- ja infonäytöille, PIC Spot ™, julkisten tilojen ja yritysten sisäisille mainos- ja infonäytöille, PIC Industry ™, teollisuuden digitaalisille infonäytöille.
 

Tutustu Pro Infotainment Centeriin: www.infotainment.fi

Iittala Oyj:n MyIittala -sidosryhmäportaali

Iittala Group Oyj on kodintuotteita kuten astioita, aterimia ja koriste-esineitä valmistava ja markkinoiva yritys. Iittala on yksi johtavia skandinaavisia muotoilubrändejä ja kansainvälisillä markkinoilla yritys keskittyy Iittala-tuotemerkin kehittämiseen.
 

Asiakas halusi luoda ajattoman muotoilun ystäville kansainvälisen yhteisön. Myiittala-sivustot luovat pohjan yhteisölle, jonka jäsenet ovat kiinnostuneita kestävästä, laadukkaasta ja skandinaavisesta designista. Jäsenet voivat mm. keskustella muotoilijoiden kanssa ja toimia täten asiakaslähtöisten tuotteiden lähteinä.
 

Proactum toteutti Myiittala–portaalin, joka perustuu mm. Liferay–portaalituotetta hyödyntävään Proactum Enterprise Platform® -hybridialustaan. Myiittala toteutettiin extranet-sivustona, jonne yhteisön jäsenet voivat kirjautua sisään luomillaan tunnuksilla. Lisäksi projektissa toteutettiin Liferay-integraatiot ePages–verkkokauppaan ja  asiakastietojärjestelmään. Liferayn ja ePages-verkkokaupan välillä toteutettiin myös käyttäjien tunnistus ja single-sign-on –sisäänkirjautuminen. Portaali tukee Iittalan ja Myiittala-yhteisön jäsenten välistä vuorovaikutusta sekä tehostaa Iittalan viestintää ja tiedonkulkua.
 

Tutustu sidosryhmäportaaliin: www.iittala.fi/myiittala

EK:n sähköinen työpöytä ja asianhallinta

Sähköinen työpöytä sekä dokumenttien- ja asian- ja asiakirjanhallinnan ratkaisu
 

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) on työnantajajärjestö, joka edustaa jäseniään elinkeino- ja työmarkkinapoliittisissa asioissa sekä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.
 

Elinkeinoelämän keskusliitolla oli tarve saada koko henkilöstönsä käyttöön joustava ja nykyaikainen sähköisen työpöydän ratkaisu, johon on saumattomasti integroitu asianhallinta ja dokumenttienhallinta. Ratkaisun tuli olla helppokäyttöinen ja käytettävissä myös henkilöstölle ennestään tutun Windows-käyttöliittymän kautta.
 

Proactum toteutti EK:lle Liferay- ja Alfresco-tuotteisiin pohjautuvan räätälöidyn sähköisen työpöydän sekö dokumenttien- ja asian- ja asiakirjanhallinnan ratkaisun. Kaikki EK:n dokumentteihin liittyvä toiminnallisuus tapahtuu uuden järjestelmän kautta. Toteutettava dokumenttien- sekä asian- ja asiakirjanhallinnan ratkaisu integroitiin toimimaan mm. Office–tuotteiden kanssa ja Alfresco-asiakirjanhallinnan perustoiminnallisuudet ovat saatavilla myös Windows –tiedostojärjestelmän käyttöliittymästä. Projektissa toteutettiin samalla EK:n henkilöstölle sähköinen työpöytä, jonka tarkoituksena on toimia käyttäjän ensisijaisena liittymänä kaikkiin käytettäviin tietojärjestelmiin. Sähköinen työpöytä kattaa em. dokumenttien- sekä asian- ja asiakirjanhallinnan ratkaisun lisäksi liittymät mm. kalenteriin ja sähköpostiin.
 

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän virtuaalitoimistoratkaisu

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä (JEDU) otti kesällä 2012 Proactum Virtual Office™ -ratkaisun käyttöön luodakseen henkilöstölle modernin ja responsiivisen palvelun, johon on tuotu olennaiset työyhteisön tarvitsemat palvelut yhteen paikkaan.
 

Sivuston kautta JEDUn henkilöstölle tarjotaan yhdessä palvelussa kootusti erilaiset sovellukset kuten oma sähköposti, oma työtila, tiedotteet sekä yhteys erilaisiin sovelluksiin kuten Doodle, Moodle, Wilma jne. Kokonaisuus toimii web-selaimella eikä vaadi mitään asennuksia käyttäjän työasemaan. Käyttö on mahdollista organisaation sisäverkosta sekä etäyhteydellä. Ohjelmisto tukee myös modernien liikkuvien päätelaitteiden kuten tablettien käyttöä.
 

Lisätietoa ratkaisusta tästä linkistä.