visma-consulting-covid-19-ennuste-juhannukselle-otsikkokuva-header

COVID-19 -ennuste
koulujen alulle

Katso alta kotikuntasi tartuntatilanne sekä sen ennuste.

Saattaa olla vaikeaa arvioida COVID-19 -tilanteen varjossa, mikä on turvallista ja mikä ei, tai mikä tartuntatilanne tulee olemaan eri puolilla maata. Tällä hetkellä näyttää onneksi kuitenkin siltä, että Suomessa käyttöönotetut varotoimet ovat auttaneet tartuntamäärien hallinnassa. Seuraava perheitä ja työpaikkoja laajasti kiinnostava etappi onkin koulujen alku elokuun puolivälissä.

Olemme koonneet THL:n datasta Qlik-teknologialla vuorovaikutteisen työkalun, josta voit katsoa tartuntatilanteen lähes reaaliaikaisesti. Lisäksi voit tarkastella ennustetta seuraavien viikkojen, ja erikseen koulujen alun osalta.

Voit vaikuttaa raporttiin valitsemalla yhden tai useamman kunnan/maakunnan vertailuun. Näin voit tarkastella esimerkiksi koti- tai mökkikuntasi nykytilannetta sekä näkymää kesän loppupuolelle.


Jos tiedolla johtaminen kiinnostaa sinua laajemmin, lataa maksuton oppaamme täältä. Olemme koonneet siihen seitsemän keskeistä vinkkiä tiedolla johtamisen eri osa-alueisiin liittyen.

 

Lähteet

Tartuntatiedot haetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) palveluista neljän tunnin välein. THL ei julkaise kuntakohtaisia tartuntalukuja, jos tartuntoja on kunnassa alle viisi.

Ennuste muodostuu viimeisten seitsemän päivän kehityksen mukaan tuleville viikoille, joten ennuste on suuntaa-antava. Poikkeukselliset tartuntapiikit eivät ole ennustettavissa. Ennuste perustuu oletukseen, että tartuntatilanne jatkaa kehitystään samalla tahdilla kuin lähdedatan tarkastelujaksolla. 

Tartunnan saaneiden määrä ei ota huomioon jo parantuneita tai mahdollista tartuttavuutta. Tartunta-alttius on henkilökohtainen piirre.

Ota yhteyttä datan ja analytiikan ammattilaisiimme!

author-contact-mikko-kontsas-visma-consulting
LIIKETOIMINTAJOHTAJA, QLIK BI
Mikko Kontsas

7vinkkiakuva

 

Ajankohtaista

Tutustu liiketoimintatiedon kehittämisen ammattilaistemme blogeihin: