Ihmiset / kulttuuri

Visman etäpikkujoulut – Ollaan yhdessä yksin

Krista Holappa 02.12.2020

Asiakkaat tuntevat Visman tuotteiden kautta tai uutisotsikoiden kautta, mutta vismalaisena ja kahdessakin Visma-yhtiössä työskennelleenä minä tunnen sen ensisijaisesti henkilöstön kautta.

Kolleganikin vastaavat monesti, että työkaverit on se, mistä firman tunnistaa. 

Nyt olemme kuitenkin tilanteessa, jossa COVID-19 -pandemia on ajanut Suomen etätyöskentelymoodiin ja isojen firmajuhlien pito ei ole vastuullista. Viime kesälle suunnitellut kesäjuhlatkin peruuntuivat myös viime hetkellä, ja kokoontumisen sijaan henkilöstölle lähetettiin tuolloin iso laatikollinen herkkuja perheiden nautittavaksi.

 

blogi-vismaconsulting-pikkujoulut-2020-900Kesäkuussa Visma Consultingin henkilöstölle lähetetty herkkuboksi.

 

Voiko yhteisöllisyyttä streamata?

 

Kesäjuhlien menettämisestä hieman haikeana Vismalla nähtiin koko Suomen tasolla yhteisöllisyyden kaipuu ja päädyttiin järjestämään yhteiset, kaikille kotisohvien kautta saatavilla olevat Visma On Air -etäpikkujoulut. Odotin tapahtumaa uteliaana, sillä olihan 2019 kesäjuhlissamme esiintymässä Stig ja Joku Paikallinen Bändi.

 

Järjestin itselleni ja kissalleni viihtyisän etäjuhlapisteen ja odotin, kun Radio Suomipopilta lainatut juontajat Janni ja Tuke aloittelivat tapahtumaamme yhdessä vismalaisten kanssa Helsingin studiolta.

blogi-vismaconsulting-pikkujoulu-2020-600

Lähetys lähti käyntiin toivebiisien etkoilla ja juontajat ohjeistivat meitä kuulijoita osallistumaan Visma-aiheisiin tietovisoihin sekä “mysteeriääni”-kilpailuihin WhatsAppin kautta pitkin lähetystä. Juontajien ja studiossa olleiden vismalaisten höpinöiden lomassa pystyi seuraamaan vieressä rullaavaa chattia, joka täyttyi tasaiseen tahtiin lemmikkikuvista, joulutunnelmista ja terveisistä toisten paikkakuntien välille. 

 

Aina sitä vaan pääsee ilahtumaan kollegojen monikirjoisuudesta ja uniikeista persoonista näin etänäkin! Eräs Visma Softwaren Olli piirsi lähetyksen aikana karikatyyrin studiossa olleista Suomipopin juontajista sekä kollegastamme Pasista!

blogi-vismaconsulting-pikkujoulut-2020-karikatyyri-Olli-hietala-softwareUskomattoman hieno karikatyyri valmistui Ollilta lähetyksen alkupuolella.

 

Lähetyksen päätti pop-folk duo Eva & Manu! Esiintyjä oli pidetty yllätyksenä osallistujille. He olivat minulle entuudestaan tuntematon esiintyjä, mutta pidin valintaa onnistuneena!

 

blogi-vismaconsulting-pikkujoulut-2020-evajamanu

 

Kommentteja kollegoilta: Jyrkin mielestä ananas kuuluu pizzaan

 

Henkilöstölle tarjottu ruokatilaus-lahjakortti Foodora-palveluun koettiin yleisesti positiiviseksi huomioinniksi, ja sen tarjoamaa monipuolisuutta arvostettiin. Vaikka minunkin saatavillani tuolloin perjantaina oli vain yksi lähipizzeria joka tarjoaa kotiinkuljetusta, ilmainen ruoka maistuu aina hyvältä!

Ruokakeskustelu tulvahti myös livelähetyksen chat-palstalla, kun äänestimme ananaksen kuulumisesta tai kuulumattomuudesta pizzan päälle. Sellaisia vismalaiset ovat; uskallamme avata suumme konfliktinkin uhalla, kun aihe on tärkeä. Riita oli poikki kuitenkin nopeasti ja äänienemmistö äänesti ananaksen sallituksi osaksi pizzojen täytelistaa. Tarkistin asian kuukausitasolla >1 pizzan syövältä Jyrkiltä vielä jälkikäteen, onko näin - ja kyllä, näin on.

Sini kertoi osallistuvansa mielellään uudelleenkin etätapahtumaan. Hänellä ei ollut liioin korkeita saati matalia odotuksia, sillä etäjuhlana tämä oli ensimmäinen laatuaan hänelle. Sinistä oli kuitenkin kiva, että jotain kuitenkin on järjestetty perinteiseen pikkujouluaikaan.

Myös kollegani Jaanan taloudessa seurattiin vismalaisten ja Suomipopin juontajien chilimaistiaisia lasten kanssa jännityksellä. Suomipopin juontajien haasteeksi tuomat chilit eivät pärjänneet kisaan valikoituneiden HR-ammattilaistemme makupaleteille tällä kertaa! 

 

Lappeenrannan toimistoltamme käsin osallistunut Ilkka kehuu etätapahtuman monipuolisuutta; on osallistavia kisoja, toivebiisejä sekä vielä yllätysesiintyjä.

 

Toimistolla oli kourallisen verran henkilöstöä Ilkan seurana samaa lähetystä seuraamassa. 

Ilkan mielestä vastaavat tapahtumat näin isolla Suomen yhteisellä Visma-porukalla ovat tervetulleita, mutta kyllä me ihmiset kaipaamme sosiaalisuutta myös kasvokkain. Hän puhuu myös esimieskokemuksensa kautta ja hahmottaa yhteisöllisen hyvinvoinnin tulevan myös kuuluvuuden tunteesta.

 

Poikkeuksellinen vuosi on aiheuttanut kaikille työnantajille uuden henkilöstöhyvinvointihaasteen, mutta omasta mielestäni Visma hoiti homman nyt turvallisuus edellä maaliin aivan kympillä.

 

blogi-vismaconsulting-pikkujoulu-2020-kuvitus-1
Kommentteja Visma On Air -etäpikkujoulun chatista.