Uutiset AI / automaatio

Weoptit Gurobin ensimmäinen Premier-kumppani Pohjoismaissa

Visma Consulting 02.07.2020

IT-konsultointiyhtiö Visma Consultingin tytäryhtiö Weoptit Oy on Gurobin ensimmäinen Premier-tason kumppani Pohjoismaissa. Weoptit on optimointiratkaisujen toimittaja ja Gurobi puolestaan on maailman johtava optimointityökalujen kehittäjä.

Visma Consulting Oy:n tytäryhtiö Weoptit on optimointiratkaisuiden toimittaja, joka on tunnettu muun muassa innovaatioistaan reittioptimoinnin, logistiikan sekä tuotannon suunnittelun ja aikataulutuksen osalta. Gurobi puolestaan on maailman johtava optimointityökalujen kehittäjä, jonka tuotteita käytetään laajasti maailman suurimmissa yrityksissä tukemaan päätöksentekoa monimutkaisissa liiketoiminnan ongelmissa. Muun muassa Microsoft, Ferrari ja Walmart ovat Gurobin asiakkaita. Gurobin merkittävin tuote on maailman nopein ja tehokkain optimointimoottori, Gurobi Optimizer.

Weoptit on nyt valittu Gurobin ensimmäiseksi Premier-tason kumppaniksi Pohjoismaissa. Aiemmin Premier-tason kumppaneita on ollut maailmanlaajuisesti vain kahdeksan, joista kaksi Euroopassa. Premier-tason kumppanuus on osoitus vahvasta optimoinnin osaamisesta. Kumppanuuden myötä Weoptit pystyy entistä paremmin auttamaan asiakkaitaan. Gurobin työkaluja hyödyntäen optimointiteknologia saadaan ripeämmin ja tuloksellisemmin käyttöön.

Kumppanuus alleviivaa sitä osaamiskeskittymää mikä Weoptitilla on. Käytämme Gurobia, koska meille tuloksen laatu on kaikki kaikessa. Jo muutaman prosenttiyksikön parannus tuloksen laadussa sekä optimoinnin nopeudessa saattaa tarkoittaa miljoonien eurojen säästöjä asiakkaillemme”, kertoo Joonas Ollila, Weoptit Oy:n toimitusjohtaja.

Optimointiteknologiasta on suurta hyötyä etenkin operatiivisen tason suunnitteluongelmissa, kuten vuorolistojen muodostamisessa, tuotannon aikataulutuksessa tai ajoneuvojen reittien määrittelyssä. Tämän kaltaisissa ongelmissa muuttujien sekä huomioitavien tekijöiden määrä on hyvin suuri, mikä tekee ongelmista erittäin haastavia. Tehokkaan optimointimoottorin avulla tietokoneen valmius tukea ihmistä monimutkaisissa suunnittelutehtävissä nousee täysin uudelle tasolle. 

Perinteiset ohjelmistot jotka eivät hyödynnä optimointia, pystyvät tarkistamaan ja pisteyttämään ihmisen luomia suunnitelmia. Uuden sukupolven optimointiohjelmistot puolestaan mahdollistavat suosittelevan analytiikan hyödyntämisen. Ne kykenevät luomaan reunaehtojen puitteissa tavoitteiden kannalta optimoituja ehdotuksia.

Lisätietoja: Joonas Ollila, toimitusjohtaja, Weoptit Oy, 044 230 3847

Lue lisää: Liiketoiminnan kehittäminen optimoinnin avulla

 

Gurobi Consulting Premier Partner -ohjelma:
Gurobi Optimization tuottaa maailman nopeinta ja tehokkainta matemaattisen optimoinnin ratkaisinta - Gurobi Optimizeria - jota käyttää johtavat kansainväliset yhtiöt yli 40 toimialalla ratkaisemaan monimutkaisia liiketoiminnan ongelmia ja tekemään automatisoituja päätöksiä jotka optimoivat näiden tehokkuuden sekä kannattavuuden. Gurobi Consulting Partner -ohjelma on suunniteltu vahvistamaan suhteita kumppanien, heidän asiakkaidensa sekä Gurobin välillä. Premier-kumppaneillamme on vahvat näytöt Gurobin käyttämisestä lukuisissa asiakasprojekteissa. Lisätietoja https://www.gurobi.com/ or call +1 713 871 9341.

Weoptit Oy:
Visman omistama Weoptit Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen konsultointi- ja ohjelmistoyritys.  Optimointimalleihin, algoritmeihin ja data-analytiikkaan sekä kymmenien vuosien kokemukseen perustuvat ratkaisumme edustavat alansa huippua maailmassa. Konsulttimme ovat toteuttaneet yli sata optimointiprojektia, useita asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä ohjelmistoja ja osallistuneet kaupallisten optimointiohjelmien kehitykseen. Palvelemme monia kansainvälisiä suuryrityksiä sekä useita suomalaisia pörssiyrityksiä.

Visma Consulting Oy
Visma Consulting on IT-konsultointiin ja ohjelmistoratkaisuihin keskittyvä palveluyritys. Yrityksen erityisosaamisaluetta ovat palvelumuotoilu, digitaaliset palvelut, ratkaisukehitys, tiedolla johtaminen ja tekoälyratkaisut. Yhtiön asiakaskuntana on suomalaiset suuryritykset sekä julkinen sektori. Visma Consultingin asiakasprojekteissa työskentelee yli 400 henkilöä. Yhtiön toimistot ovat Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella, Lappeenrannassa ja Jyväskylässä. Visma Consulting on osa pohjoismaista Visma-konsernia. Lisätietoja www.vismaconsulting.fi.