Uutiset

Visma hankki maailmanluokan AI-osaamista - Weoptit osaksi Visma-perhettä

Visma Consulting 02.05.2018

Visma Consulting on ostanut Weoptit-nimisen yhtiön (virallinen nimi Myopt Consulting Oy), joka on yksi maailman johtavia yrityksiä optimoinnissa ja tekoälyn hyödyntämisessä. Weoptit toimittaa pääasiassa suuryrityksille liiketoiminnan optimointiratkaisuja hyödyntäen edistyksellistä koneälyä, koneoppimista ja optimointialgoritmeja.

Weoptit edustaa maailmanluokan erikoisosaamista optimointiratkaisujen kehittämisessä. Asiakkaina on Suomen ja maailman johtavia yrityksiä, joiden liiketoiminta vaatii erittäin monimutkaista datan analysointia ja hyödyntämistä. Yhtiöllä on nimissään tuhansia maailmanennätyksiä optimointialgoritmien tulosten laadun ja nopeuden osalta.

Weoptit työllistää 20 työntekijää Helsingissä ja Jyväskylässä ja kasvaa erittäin nopeasti. Vuonna 2018 liikevaihdon arvioidaan olevan yli 2 miljoonaa euroa. Yhtiö jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja toimii jatkossa osana Visman konsultointidivisioonaa Suomessa.

”Olemme äärettömän tyytyväisiä, että Weoptit tulee osaksi Visman kasvutarinaa. Heillä on ylivoimainen osaaminen AI- ja optimointimarkkinalla, jollaista emme ole nähneet yhdelläkään muulla toimijalla. Heidän asiantuntijansa, joista lähes puolet ovat tohtoritasoisia, ovat myös maailmanlaajuisesti oman alansa tunnustettuja huippuja”, sanoo Visma Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Lillberg. ”AI- ja optimointiliiketoiminta on yksi Visma Consultingin nopeimmin kasvavia alueita ja panostamme siihen nyt paljon. Weoptit vahvistaa osaamistamme merkittävästi ja jatkossa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ylivoimaista osaamista tuolla alueella.”  

”Visma Consulting on yksi Suomen johtavista IT-konsultointitaloista ja Visma-perheeseen liittyminen auttaa meitä vahvistamaan kasvuamme huomattavasti”, sanoo Weoptitin toimitusjohtaja Olli Bräysy. “Toimimme Suomen ja maailman vaativimpien asiakkaiden kanssa toimittaen heidän liiketoiminnalleen erittäin kriittisiä järjestelmiä. Olemalla osa Vismaa, nousemme toimittajana asiakkaiden silmissä toiselle tasolle ja meidän käsiimme voi luottaa entistä kriittisempiä järjestelmiä. Luonnollisesti Weoptit hyötyy myös Visman vahvasta asiakaskunnasta ja osaamisesta, mikä tuo asiakkaidemme ulottuville entistä laajemman palveluvalikoiman.”


Lisätietoja:

Petri Lillberg, toimitusjohtaja, Visma Consulting Oy, +358 40 577 7014

Olli Bräysy, toimitusjohtaja, Weoptit, +358 44 359 1974