Ihmiset / kulttuuri Uutiset

Visma 2. sijalla Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa

Visma Consulting 14.02.2020

Suomen Visma-yhtiöt osallistuivat toista kertaa yhdessä Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksen suurten organisaatioiden sarjaan (yli 500 työntekijää) ja sijoittui erinomaisesti 2. sijalle. Tänä vuonna tutkimukseen osallistui 10 Visma-yhtiötä eli yli 1000 vismalaista. Vain viimeisen vuoden sisällä ostetut yritykset eivät osallistuneet tutkimukseen. Viime vuonna mukana oli neljä Visma-yhtiötä ja sijoitus oli kolmas.

Tasa-arvo toteutuu arjessa

Tasa-arvoisuus osoittautui tutkimuksessa yhdeksi Visman suurimmista vahvuuksista. Henkilöstömme kokee, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti muun muassa iästä, sukupuolesta ja syntyperästä riippumatta.

“Tasa-arvosta ja diversiteetistä huolehtiminen ovat korkealla Visman johdon prioriteeteissä. On tärkeää nähdä näiden myös toteutuvan henkilöstön arjessa eikä jäävän vain puheen tasolle. Tasa-arvoisuus pitää juurruttaa toimintakulttuuriin, sillä sen toteutuminen ei ole itsestäänselvyys. Kyse on arjen teoista, ei pelkistä juhlapuheista”, kertoo Visma Passeli Oy:n toimitusjohtaja Terhi Karasjärvi.

Ainutlaatuinen yritysrakenne ja pohjoismaiset arvot

Visma on muodostunut pienistä ja keskisuurista yrityksistä, jotka ovat liittyneet Vismaan yritysostojen kautta. Yritysostoa suunniteltaessa huomioidaan yrityksen arvot ja kulttuuri, eli se miten ostettava yritys soveltuu osaksi Vismaa. Visma-perheen yritykset integroidaan kokonaisuuteen tarkoituksella löyhästi, jotta yrittäjämäinen toiminta, asiakaslähtöisyys, liiketoiminnan ketteryys ja organisaation yhteisöllisyys säilyisivät.

Yritysrakenteen ansiosta Visma-yritysten johto on helposti lähestyttävissä ja henkilöstö kokee, että heille on helppo puhua. Visman pohjoismaiset arvot näkyvät päivittäisessä tekemisessä: työntekijöihin luotetaan ja heille annetaan vastuuta. Organisaatio halutaan pitää mahdollisimman matalahierarkisena ja ilmapiiri rentona. Visman koosta huolimatta organisaatiossa ei siis ole suuren konsernin tuntua.

“Haluan kiittää kaikkia vismalaisia siitä, että olemme taas tutkitusti yksi Suomen parhaista työpaikoista. Olemme pystyneet kehittämään Visman kulttuuria tiiviin yhteistyön ja vuoropuhelun ansiosta. Kehitystä tukee se, että Visma onjoustava ja nopeasti reagoiva organisaatio. Vaikka olemme globaalisti jo 11 000 työntekijän yhteisö, olemme valmiita muuttamaan toimintatapojamme nopeasti, mikäli parempi toimintamalli on tarjolla”, Karasjärvi jatkaa.

Tietoa tutkimuksesta:

Suomen parhaat työpaikat -tutkimus perustuu Great Place to Work® -organisaation yli 30 vuoden tutkimustyöhön hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. Tuloksia laskettaessa työntekijöiden Trust Index© -henkilöstökyselyn painoarvo on kaksi kolmasosaa ja yrityksen johtamiskäytänteitä ja toimintatapoja selvittävän Culture Audit© -kyselyn yksi kolmasosa kokonaispisteistä.