AI / automaatio

Opas: Työvuorosuunnittelu uudelle tasolle optimointiteknologian avulla

Joonas Ollila 15.09.2020

Väestö ikääntyy, osaavasta työvoimasta on entistä kovempi kilpailu ja säästöpaineet monilla sektoreilla ovat suuret. Tämä oli todellisuus jo ennen COVID-19 -pandemiaa, ja vuosi 2020 on entisestään alleviivannut tilannetta. Käytettävissä olevasta henkilöstöstä pitää saada enemmän irti, mutta ihmisten jaksaminen huomioiden. Nykytilanteessa monilla organisaatioilla ei ole yksinkertaisesti varaa tehottomaan työvoiman suunnitteluun.

Julkaisemassamme oppaassa kerromme, miten optimoinnin avulla saadaan oikeat henkilöt tekemään oikeita tehtäviä oikeaan aikaan. Työn tarjonnan kohdentaminen kysyntää vastaavaksi on monimutkainen ongelma, johon on onneksi tarjolla moderneja algoritmeja hyödyntäviä työkaluja.

Työvoiman optimoinnin avulla:

  • Työvuorosuunnittelu valmistuu nopeammin ja laatu paranee. Laadukas suunnittelu on kilpailutekijä, kun rekrytoidaan parhaita osaajia sekä auttaa vähentämään henkilöstön vaihtuvuutta.
  • Inhimillisten virheiden mahdollisuus suunnittelussa vähenee ja vuorolistat ovat tasapuolisempia.
  • Suunnitteluvaiheesta vapautuu aikaa esim. tulevien muutosten ennakointiin ja osaamisen kehittämisen suunnitteluun, joita voidaan arvioida laskemalla eri skenaarioita kyvykkäällä optimointijärjestelmällä.


Weoptitin asiantuntijat kertovat mielellään lisää optimoinnista ja auttavat koko matkalla ideasta käyttöönottoon ja ylläpitoon.

 

Tilaa opas sähköpostiisi: