Blogi

Uratarina 01.03.2017

Talentin metsästäjä

Työurani on ollut täynnä rekrytointia ja hakijoiden arviointia. Se on ollut todella antoisaa ja mielenkiintoista. Olen tavannut lukemattomia huikeita persoonia ja löytänyt uskomattoman määrän kyvykkyyttä. Aina se on tuntunut yhtä hyvältä. Työssäni vuosien mittaan olen oppinut lähes joka alasta jotain. Rekrytointikonsulttina toimiessani minulle jostain syystä kerääntyi erityisesti teknisen puolen ja it-alan toimeksiantoja. Se oli hämmentävää, koska itselläni ei ole minkäänlaista teknistä taustaa. Jotenkin kuitenkin sovin niihin kuvioihin ja aloin nauttia haasteista, jota nämä työt toivat tullessaan.

Sitten sain puhelun Visma Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Lillbergiltä ja työelämäni muuttui. Pääsin osalliseksi tekemään kannattavaa kasvua ja seuraamaan kunnianhimoisten, alansa kärkeä olevien asiantuntijoiden työskentelyä. Pääsin myös järjestämään parhaita bileitä, matkustamaan, tutustumaan fiksuihin ja ihaniin ihmisiin. Ja löytämään meille lisää tulevaisuuden tekijöitä!
Henkilöstömme määrä on vajaassa parissa vuodessa kasvanut 150%:lla. Aloittaessani keskustelin lähes jokaisen henkilöstöön kuuluvan kanssa saadakseni käsityksen heidän toiveistaan ja ajatuksistaan. Eräs asia nousi esiin toistuvasti. Joukkoon toivottiin lisää naisia. Ylpeydellä voinkin todeta, että naisten määrä joukossamme on sittemmin nelinkertaistunut.

Hyvä rekrytointi edellyttää kokonaisuuden huomioimista ja tavoitteellista diversiteetin mielessä pitämistä. Parhaat oppimis- ja kehittymisedellytykset on yhteisössä, jossa on eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia, ylipäänsä erilaisia ihmisiä. Nykyinen työelämä vaatii erilaisuuden potentiaalin tunnistamista. En ole koskaan pitänyt ihmisten lokeroinnista tai ajatuksesta, että on olemassa jokin ”hyvä tyyppi”, jollaisia meidän kaikkien oletetaan olevan. Tätä ajatusta pyrin huomioimaan myös vaikuttaessani nykyisessä työssäni.
Suomesta puuttuu vähintäänkin 10 000 osaavaa ohjelmistokehittäjää. Onneksi meillä on lahjakkaita opiskelijoita! Junioreiden rekrytointi onkin eräs keskeisistä asioista, johon olen työssäni päässyt vaikuttamaan. Meillä opiskelijat pääsevät heti kiinni oikeisiin töihin, toki opintojen suomien mahdollisuuksien mukaisesti. Junioreillamme on myös hieno tilaisuus osallistua kansainvälisiin tapahtumiin ja verkostoitua muiden pohjoismaiden kollegojen kanssa.

Jos Visma Consulting Oy olisi henkilö, se olisi mentaliteetiltaan länsi-suomalainen. Päällisin puolin kaikin puolin hallittu ja asiallinen, haluton esittämään minkäänlaista roolia tai erityisesti korostamaan itseään. Lähemmin tutustuessa äärimmäisen aito, lojaali, suoraselkäinen ja hiton hauska tapaus.

KIRJOITTAJA
Johanna Susiviita
Johanna työskentelee Visma Consulting Oy:n rekrytoijana ja henkilöstöpäällikkönä. Hän on aloittanut uransa rekrytointien ja soveltuvuusarviointien parissa jo opiskeluaikana vuonna 2001. Johannan missio on löytää parhaat kyvykkyydet ja mahdollistaa menestys. Johanna pitää kirjoista, koirista ja monitahoisista keskusteluista erilaisten ihmisten kanssa.