Ihmiset / kulttuuri

Piristystä työpäivään Visman tapaan!

Heidi Korhonen 16.04.2019

Liikunnan vaikutus työhyvinvointiin ja jaksamiseen on varmasti meillä kaikilla jo tiedossa ja toivottavasti myös toteutuksessa. Säännöllinen liikunta ylläpitää työ- ja toimintakykyä sekä virkistää mieltä tuoden vastapainoa ajattelu- ja istumatyölle.

Vismalla tämä asia on tiedostettu sekä huomioitu eri tavoin. Esimerkiksi rakkaus hiihtoon on hyvin havainnollistunut pohjoismaisessa konsernissamme. Rakkaudessaan lajia kohtaan Visma on sponsoroinut jo useamman vuoden ajan eurooppalaista pitkän matkan hiihtotapahtumaa Visma Ski Classicsia, jonka avulla myös firman työntekijät on saatu innostumaan hiihdosta ja talviurheilusta yleisemminkin.

 

Noviisista kymmenien kilometrien kisahiihtäjäksi?

 

Vuosittain kuusi Visman työntekijää Norjasta, Ruotsista ja Suomesta treenautetaan ammattivalmentajien voimin osallistumaan hiihtokiertueen päättävään Ylläs-Levi hiihtoon joka järjestettiin tänä vuonna huhtikuun 13. päivä. Hiihtotreenaajien menestyksestä voi lukea Visman blogista tai Instagramissa voit seurata heitä hashtagillä #projectyllaslevi.

Hiihto ei kuitenkaan ole kaikkien juttu, ja Visman suomalaisista yli 1200 työntekijästä löytynee niitäkin, joita edes kevätauringon hellimät ladut eivät saa sitomaan monoja jalkaan.

Onneksi Visma tunnistaa tämän meistä, ja tukee työntekijöiden hyvinvointia latujen ulkopuolellakin. Esimerkiksi siellä, missä me yleensä olemme; toimistolla.

blogi-visma-consulting-piristysta-tyopaivaan-visman-tapaan-kuvituskuva-yllas-levi-ski-classics

Toimitusjohtajamme Petri sekä liiketoimintajohtajamme Mikko jaksoivat hymyillä vielä maaliviivan jälkeen!

 

Työhyvinvointi: jokaiselle jotakin arjen tsemppaajaksi

 


Liikunnan säännöllisen harrastamisen ohessa vähintään yhtä tärkeää on muistaa pysyä työpäivän aikana aktiivisena; Tutkimusten mukaan edes rankka liikunta ei auta korvaamaan jatkuvasta istumisesta aiheutuvia haittoja.

 

Tämän takia Vismalla pyritään antamaan työntekijöille mahdollisuuksia lisätä aktiivisuutta ja taukoja työpäivään eri tavoilla.

 

Esimerkiksi meillä Visma Consultingin Helsingin toimistolla uusi vuosi 2019 pyöräytettiin käyntiin leuanvetohaasteella. Viime vuonna toimiston seinälle asennetut puolapuut ja pegboard-kiipeilyseinä saivat kerralla ainakin 28 päivittäistä käyttäjää! Haasteessa kaikki asettivat itselleen tavoitteen ja haasteen lopussa arvottiin osallistujien keskuudesta voittaja.

Helsingissä vieraillut Lappeenrannan toimipisteen työntekijä vei idean mukanaan kotiin ja pian Lappeenrannassakin oli tulostaulukot seurannassa. Näin se hyvä leviää toimistolta toiselle!

blogi-visma-consulting-piristysta-tyopaivaan-visman-tapaan-kuvituskuva-leuanvetohaaste

Kuvassa leuanvetohaasteen voittaja Roni uuden hienon (pinkin) tasapainolautansa kanssa. Kollega Leo onnittelee.


Pienillä teoilla on jo iso vaikutus

 

Työntekijöiden järjestämänä Vismalla ollaan leuanvetohaasteen lisäksi viimeaikoina muun muassa pelattu tiukkoja pingisotteluita, lankutettu daily-tapaamisia, keppijumpattu ja suunnitteluasteella odottaa jo ainakin toimistojooga.

 

Kaiken kaikkiaan työhyvinvoinnissa tärkein asia on ollut kannustaa työntekijöitä itse aktiivisuuteen ja mahdollistaa sellaista toimintaa, josta he ovat itse kiinnostuneita.

 

Urheilussa sen sijaan tärkeintä on, että se tuntuu hyvältä juuri sinusta. Niinpä kokeilemalla löydät sen mistä saatat tykätä pitkänkin aikaa. Sen vuoksi myös työpaikalla järjestetty mahdollisuus kokeilla erilaisia juttuja ja hieman katkaista 7,5 tunnin istumisrupeamaa on hyvä idea.

 

Mitä hyviä tapoja työpäivän aikaiseen liikuntaan sinulla on jo käytössä tai tullut vastaan?