Ihmiset / kulttuuri

"Merta edemmäs kalaan"

Johanna Susiviita 30.03.2018

Miten yhdistää Itämeren alueen naapurimaat, kehittää tiimihenkeä sekä jakaa alan viimeisimpiä insighteja?

Lähtemällä kauas ja järjestämällä Competence Conference 2018 Madridissa, joka kokoaa kaikki pohjoismaiset Visma Custom Solutions -kollegat kuulemaan huippupuhujia sekä viettämään aikaa yhdessä.

2,5 vuotta on vierähtänyt (nopeasti) siitä kun Custom Solutions -liiketoiminnan pohjoismaiset kollegat viimeksi kokoontuivat viettämään aikaa yhdessä, kuulemaan silloisia top storyja maailmalta sekä tietysti myös pitämään hauskaa isolla porukalla. Tuolloin paikkana oli Pariisi. Vuoden 2018 konferenssin järjestelyt alkoivat jo toukokuussa 2017, sillä kukin maaorganisaatio on rekrytoinut rutkasti lisää huipputyyppejä, joten toimivan ja riittävän suuren tapahtumapaikan löytäminen ei enää ole ihan piece of cake. Huipputyyppien määrän kasvusta saa käsityksen vertaamalla tapahtumien osallistujamääriä: kun Pariisissa osallistujia oli noin 400, tulee Madridiin paikalle yli 900 henkilöä, joista reilu 200 Suomesta.

Tapahtumapaikaksi valikoitui Marriot Madrid -hotelli ja konferenssikeskus ja ajankohdaksi toukokuun ensimmäinen viikonloppu. Sopivan kokoinen tapahtumapaikka olisi varmasti löytynyt myös pohjoismaista, mutta Visma haluaa huolehtia tärkeimmästä pääomastaan, henkilöstöstä, mahdollisimman hyvin ja tehdä siksi kaiken Kurre Lindströmiä* lainatakseni ”lite bättre”. Tuskin ketään myöskään häiritsee huhti–toukokuun vaihteen noin +20 asteen lämpötila, joka noilla leveyspiireillä tuohon aikaan vallitsee.

 

Visma haluaa huolehtia tärkeimmästä pääomastaan, henkilöstöstä, mahdollisimman hyvin.

 

Miksi sitten ylipäätään järjestää näin massiivinen tapahtuma? Otsikko itsessään tiivistää asian kahteen sanaan ”Better Together”: yhdessä olemiseen, oppimiseen sekä juhlimiseen. Syvempi tarkastelu vie koko Visma konsernin ytimeen ja arvoihin: kunnioitus, luotettavuus, innovatiivisuus, osaaminen ja yhteishenki. Tällaisen tapahtuman järjestäminen kertoo työntekijöiden arvostamisesta, halusta kehittää ja kehittyä sekä osaltaan siitä, että työntekijöiden hyvinvointi on prioriteettilistalla korkealla. Custom Solutions -divisioonan johdon sanoin:

 

Our competence conference boosts professionalism, knowledge and team spirit.
It strengthens the identity of our division and makes us better together.

 

Tapahtumassa puhujina mm.

  • Henrik Lindström (Spotify) jakaa ajatuksiaan sekä kokemuksiaan koneoppimisesta ja tekoälystä.
  • Scott Hanselman. Scott on koodannut yli 20 vuotta ja blogannut yli 10 vuotta. Hänellä on YouTube kanava sekä 3 Podcastia, joista yksi viikottainen ”tech talk show” ja toinen ”social media and tech culture”.

 

Key Note:ien lisäksi paneelikeskusteluita, työpajoja sekä valinnaisia luentohaaroja kullekin omien mieltymysten mukaan. Tavoitteena syventää osallistujien teknistä osaamista, oppia uusista teknologioista, kehittää yhteistyötä ja vaihtaa ajatuksia sekä ideoita maarajojen yli. Kaikki huipentuu lauantai-illan grand gaalaan – iltapukujen loisteeseen ja kuohujuomiin. 

*Nuoremmille lukijoille, Kurt ”Kurre” Lindström oli Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen vuoden -95 MM-kultaa voittaneen joukkueen valmentaja.