Ihmiset / kulttuuri

Mahtava työpaikka saa katsoa peiliin - Great Place To Work

Johanna Susiviita 11.01.2019

Meidän yrityskulttuurimme ei ole valmis. Toimistoillamme arki muodostuu toinen toisensa kunnioituksesta, monimuotoisesta huumorintajusta, alaa johtavien teknologioiden soveltamisesta asiakasprojekteissa sekä mahdollisuuksista. Mahdollisuuksista kehittyä työssäsi sekä kehittää työympäristöäsi. Mistä tiedämme, mikä on oikea kehittymissuunta seuraavaksi? Meitä on jo yli 300. No kuuntelemalla.

Tunnetta ei voi mitata, mutta tunnelmaa voi?

 

Visma Consulting on mitannut henkilöstötyytyväisyyttä jo pitkään, eikä se tarkoita vain vuosittaista sähköpostikyselyä. Korostamme helppoa lähestyttävyyttä ja matalaa byrokratiaa toimissamme, jolloin pienetkin ehdotukset voivat saada tuulen alleen henkilöstömme keskuudesta toteutukseen asti.

Great Place To Work -mittaus tehdään Trust Index -henkilöstökyselyllä, ja noin kolmasosa mittauksen tuloksesta nojaa yrityksen itse ilmaisemaan Culture Audit -strategiaan. Visma sai GPTW-sertifioinnin, ja mahdollinen tarkempi sijoittuminen kisassa selviää helmikuussa 2019.

Ei voi kiistää, etteikö nopea viime vuosien kasvutahti olisi aiheuttanut pieniä kasvukipuja henkilöstökulttuurissa ja sen tukemisessa. Kulttuuri ja “me”-henki on meille kuitenkin sydämen asia ja työstämme sitä uteliaan nöyrinä kokoajan. Mutta annetaan henkilöstön sanoa se paremmin;

 

“Todella ainutlaatuinen yrityskulttuuri ja yhteishenki”  

“Työyhteisömme on erittäin vastaanottavainen uusille työntekijöille. Täällä saa mielestäni olla juuri sellainen kuin haluaa”

“Itseohjautuvuus, huumorintajuinen ja rento yrityskulttuuri, älykkäät työtoverit, mielenkiintoiset työtehtävät”

“Henkilöstön kuunteleminen ja tarpeisiin reagointi on erityisen hyvää”

- Anonyymeja palautteita 2018 GPTW-kyselystä.

 

Henkilöstömme hulinoita voi seurata esimerkiksi Instagram-tililtämme @vismaconsultingoy


Kulttuurin rakentamisen yhteistyön tulee olla keskustelu, jossa molemmat osapuolet kuuntelevat

 

Toimistokulttuurimme Visma Consultingilla rakentuu yhteistyöstä, jossa jokainen yksilö voi olla ratkaisevassa roolissa; jokainen saa ehdottaa, kyseenalaistaa, antaa palautetta. Näin toimien olemme matkalla kohti ideaalitilannetta, jossa kaikilla on mahtava fiilis työpaikan ovesta sisään astuessa. Kahvinkeittimessä on hyvää kahvia, jääkaapissa on välipaloja, jokaiselle kollegalle uskaltaa hymyillä ja toivottaa hyvät huomenet.

Istumatyötä tasapainotetaan parhaan kyvyn mukaan: toimistossa on kevyet kuntoiluvälineet ja tilat, työpisteillä on sähköpöydät. Pieni porukka kokoontuu lähes päivittäin lankuttamaan. Eri paikkakunnilla on erilaisia työntekijöiden kerhoja; meiltä löytyy viininmaistelijoita, juoksulenkkeilijöitä ja jopa oma bändi.

Kun työnantaja on mahdollistanut hyvinvoinnin ja luonut helposti lähestyttävän kulttuurin ympärilleen, on enää työntekijästä itsestään kiinni, miten paljon hän tahtoo nauttia tarjonnasta. Eivät kaikki käy välipala-kaapilla edes viikoittain, ja sekin on sallittua, ei se kaappi pois lähde!

 

Visma panostaa tärkeisiin asioihin

 

Suomen Visma-yhtiöt osallistuivat yhdessä vuoden 2018 aikana yrityskulttuuria mittaavaan Great Place To Work -mittaukseen isojen yritysten sarjassa. Yhteiset panostukset kuvastavat Visma-konsernin yhteisiä arvoja. Samoin kuin ratkaisumme ja palvelumme on tehty parantamaan asiakkaidemme – niin yritysten, valtiontahojen, kuin kansalaistenkin arkea ja työtä, niin myös haluamme parantaa työntekijöidemme maanantai-jähmeyttä tai urakehitystä. Visman yhteiset arvot ovat kunnioitus, luotettavuus, osaaminen, innovatiivisuus sekä yhteishenki.

 

Great Place to Work® -sertifiointi on kansainvälisesti arvostettu tunnustus siitä, että työntekijät kokevat organisaation hyvänä työpaikkana.” (Lähde: GPTW-sivusto)

 

... ja pronssia tuli!

 

Helmikuun 7. päivänä pidetyssä GPTW-gaalassa Visma julistettiin suurten yritysten sarjassa Suomen kolmanneksi parhaaksi työpaikaksi. Mukana tutkimuksessa oli yhteensä neljä Visma-yhtiötä. Suomen Parhaiden Työpaikkojen tutkimuksessa korkealle sijoittuminen on ehdottomasti kunnia ja työntekijöidemme ansiota - kulttuuria rakennetaan ruohonjuuritasolta koskemaan kaikkia toimipisteitämme. Positiivisissa tunnelmissa lähteneen alkuvuoden myötä odotamme innolla, mitä ideoita ja käytäntöjä 2019 tuo meille työpaikkakulttuuriimme.

 

Blogia on päivitetty alkuperäisen julkaisun jälkeen, kun GPTW-tutkimuksen tulokset ovat selvinneet.