Ihmiset / kulttuuri

Itsenäinen oppija Marko Visman koodarikoulussa: “Kultainen mahdollisuus”

Krista Holappa 21.04.2020

Marko Vihavainen osallistuu Visman ja Saranen Consultingin luotsaamaan koulutusohjelmaan, jossa ohjelmointialasta kiinnostuneita henkilöitä ohjataan hyvin käytännönläheisesti ja aidoissa asiakasprojekteissa kohti koodarinuraa.

Koulutukseltani olen ICT-asentaja, ja jonkin verran on tullut tehtyä arduinojen kanssa omia koodauskokeiluja. Ala kiinnostaa kuitenkin syvemmin, ja oli hienoa päästä mukaan tähän ohjelmaan.”

 

Muutaman kontaktiopetuspäivän jälkeen Marko ja muut koulutusohjelman henkilöt jo tutustutetaan ensimmäiseen asiakasprojektiin. He työskentelevät seuraavat 6 kuukautta yhdessä, muutamassa erilaisessa asiakasprojektissa. Ensimmäisessä asiakkuudessa kehitetään mobiiliaplikaatiota asiakkaan työpisteiden seurannan tueksi.

Marko kertoo oppivansa uutta päivittäin. Hän huomasi jo pian, että muilla koulutusohjelman tiimijäsenillä on hyvin erilaisia oppimistaustoja ohjelmistokehitykseen liittyen, ja tiedonvaihto on ollut siinä mielessä runsasta ja rikastuttavaa.

 

Tämä on ollut jo nyt kultainen mahdollisuus itselle oppia konkretiaa esimerkiksi projektin läpiviennistä, ryhmäkommunikaatiosta ja scrum-käytännöistä.”

 

Päivittäin ryhmächättiin ilmestyvät hyvät huomenentoivotukset pitävät rytmiä yllä, samoin kuten etäpalaverit. Koko maailmaa koskeva poikkeuksellinen kevät on kuitenkin näkynyt työskentelyssä.

 

Etätyöskentely ei ole liian iso haaste projektillemme, mutta toki olisi jo mukava päästä saman pöydän ääreen tiimin kanssa. Ohimennen hihasta nykäisy ja morjestaminen on kuitenkin minulle luontevampaa, kuin aina chätin avaaminen.”

 

Marko on tällä hetkellä kotityöpisteellään Imatralla. Koko Visma Consulting -yhtiön henkilöstö tekee mahdollisuuksien mukaan etätöitä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. 

Kun etätyösuositusta ollaan vapauttamassa, Markolle ja muille Visma Consultingin Lappeenrannan tiimeille koittaakin uuteen toimistotilaan muutto. Uusi toimisto on aivan Lappeenrannan keskustassa.

 

Odotan toimistotiloihin paluuta positiivisin mielin. Tulee olemaan hyvä tutustua myös Visman nykyisiin kehittäjiin esimerkiksi lounailla tai tiedonvaihdon merkeissä.”

 

Koodauksen oppiminen sinänsä on aika itsenäistä Markon näkemyksen mukaan, mutta tässä tapauksessa, kun jokainen työstää yhteistä sovelluskehitystä, on tilanne aivan eri. Ohjelmistokehittäjän tulee osata koodin lisäksi myös yhteistyötä. Se on Markon mielestä yksi tämän koulutusohjelman vahvuus.

 

Voit lukea asiasta lisää täältä:

Lappeenrannassa ja Lahdessa toimivat Visma-yhtiöt Visma Solutions ja Visma Consulting kouluttivat vuonna 2020 ohjelmistokehittäjiä yhteistyössä Saranen Consultingin, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. Lue tiedote TÄÄLTÄ.